Duurzaam en lokaal

De bloemen worden één voor één van zaadje tot bloem opgekweekt met de hand, geduld en veel liefde en laten je automatisch mee deinen op het ritme van de natuur en de seizoenen. Door al deze stappen ten volle te ervaren sta je pas echt stil bij de wonderbaarlijke kracht en schoonheid van elk zaadje op zich.

Samen met nog vele andere duurzame telers ben ik trots lid van het SlowflowersBelgië Netwerk. Een netwerk van ecologische telers en floristen die werk maken van ecologische en lokale seizoensbloemen.

 Ik wens iederéén een heerlijk plukgeluksmoment en dat meer en meer mensen de weg vinden naar lokale bloemenpracht.


Ik sta open voor verdere samenwerkingen of vragen! Laat gerust van je horen!

Wie ben ik?

Weideweelde is ontstaan uit een zorgende kracht en een verlangen naar schoonheid en verbondenheid. Ik heb meer dan 15 jaar als ergotherapeut gewerkt met mensen met een mentale beperking. Deze job deed ik met hart en ziel. Voor mij is het contact met de natuur steeds een ankerpunt geweest, dit zowel naar de bewoners, mijn 3 bloemen van kinderen, mezelf.

Na een jaartje zorgen voor mezelf kwam ik tot het besef dat het buiten zijn me zoveel deugd doet en met de handen in de aarde wroeten me ook letterlijk meer doet 'aarden'.

Op de weide van mijn ouderlijke huis ontstond een proefperceel met eetbare bloemen en kruiden. Al snel volgden snijbloemen en zo werd WeideWeelde geboren!

Nu draag ik zorg voor de aarde en alles wat er bij hoort.. de bijtjes, de vogels, de talrijke insecten, de bodem en uiteraard iedereen die langs komt om mee te genieten van die weelderige schoonheid!

Eline Strybos